Guvernul a aprobat calendarul de semnare a contractelor de finanţare pentru 27 de spitale; ghidurile, publicate până pe 15 mai

Guvernul a aprobat calendarul procedurilor de semnare, până la finele anului, a contractelor de finanţare pentru 27 de unităţi spitaliceşti, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Guvernul a aprobat memorandumul prin care a fost stabilit calendarul asumat pentru procedurile necesare în vederea semnării contractelor de finanţare pentru mai multe investiţii în sănătate până la finalul acestui an, cel mai târziu. În acest sens, programul are în vedere construcţia şi dotarea a 7 noi spitale judeţene şi 20 de spitale publice municipale sau orăşeneşti, care fie vor fi nou construite, fie reabilitate şi dotate”, a precizat el la finalul şedinţei de guvern.

Finanţarea totală pentru acest program este de aproape 2 miliarde de euro şi va fi asigurată din fonduri europene, dar şi prin Banca Europeană de Investiţii, a precizat el.

„Calendarul este destul de strâns şi implică publicarea ghidurilor până la data de 15 mai şi lansarea apelurilor până la 10 iulie, astfel încât toate contractele de finanţare să poată fi semnate până la finalul anului”, a menţionat Cărbunaru. 

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *