Victorie importantă pentru România la Congresului PPE de la București!

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: ” Adoptarea în unanimite a Manifestului electoral al Partidului Popular European, document ce prevede ca fiind necesară admiterea deplină și cât mai curând posibilă a României la spațiul Schengen, reprezintă un motiv de bucurie. Sunt mândru că am fost prezent la lucrările Congresului PPE de la București și la luarea acestei decizii care va influența viitorul nostru ca țară.”

În perioada 6-7 martie 2024, la Bucureşti, a avut loc Congresul Partidului Popular European (PPE), cu participarea a 2000 de populari europeni din 44 de țări și în prezența a 13 șefi de state și guverne din Uniunea Europeană. Reuniunea a fost organizată de Partidul Naţional Liberal membră a familiei populare în parteneriat cu Partidul Popular European. La lucrările Congresului PPE au participat şefii de state şi de guverne, președintele PPE Manfred Weber, preşedinţii de partide din partea PPE, preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European Roberta Metsola şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a PPE.

Popularii europeni au aprobat, la evenimentul din București, strategia privind alegerile pentru Parlamentul European, manifestul Partidului Popular European şi desemnarea principalului candidat pentru şefia Comisiei Europene, participanții acceptând înscrierea Ursulei von der Leyen în competiţia pentru alegerea candidatului PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Partidul Popular European (PPE), a fost fondat în 1976 de către partide occidentale, de orientare creştin-democrată şi anti-comuniste, având ca și valori fundamentale apărarea demnității umane, libertatea şi responsabilitatea, egalitatea şi justiţia, solidaritatea şi principiul subsidiarităţii, gruparea  politică fiind angajată în apărarea libertăţii religioase din întreaga lume. Printre obiectivele majore ale Partidul Popular European  se numără promovarea democraţiei  reprezentative, separarea puterilor și statul de drept, drepturile omului, lupta împotriva  oricărei forme de totalitarism, dezvoltarea economiei sociale de piaţă bazată pe libertate, responsabilitate şi corectitudine.

Manifestul „Europa noastră, o casă bună și sigură pentru popoarele noastre”, adoptat la București un document politic care mai prevede ca obiective majore securitatea europeană și siguranța economică a tuturor statelor de pe continent, fapt posibil prin crearea cadrului legislativ necesar pentru crearea a două noi funcții cheie în cadrul Comisiei Europene, unul de  comisar european pe securitate și apărare și unul de comisar pentru IMM-uri, dovadă a faptului ca o Uniune Europeană competitivă trebuie să susțină antreprenorii, tinerii și fermierii .

În cadrul lucrărilor a fost adoptat în unanimitate, inclusiv de Austria, ca parte a manifestului electoral al Partidului Popular European 2024, faptul că:

„Avem nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil”.

În cadrul Congresului PPE, a fost aprobată ca parte a strategiei și extinderea UE care vizează nu doar Ucraina, Republica Moldova și Georgia, ci și Balcanii de Vest, dovedind angajamentul ferm al UE pentru consolidarea și extinderea valorilor europene în regiunea noastră.

”Alături de colegii mei senatori și deputați, de europarlamentari, miniștri liberali și de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, am fost mândru să particip la lucrările Congresului PPE de la București, eveniment care marchează cu siguranță preludiul victoriei familiei politice populare, la alegerile europarlamentare din acest an.”  a concluzionat senatorul liberal Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *