Serviciu de gardă pentru chirurgie pediatrică la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare; bugetul de funcţionare – sustenabil

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare va avea o linie de gardă continuă în specialitatea chirurgie pediatrică, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

„În urma unor analize venite din partea SJU s-a constatat necesitatea înfiinţării acestui serviciu medical, un serviciu cu destinaţie precisă. În cel mai scurt timp, spitalul va avea o linie de gardă continuă în specialitatea chirurgie pediatrică. Astfel, încercăm să ne ajustăm serviciile pentru a veni în întâmpinarea pacienţilor şi a interveni cât mai prompt în cazurile complicate. SJU încearcă şi se adaptează cerinţelor venite din partea populaţiei pentru a reduce timpul de intervenţie şi a oferi un sprijin imediat”, a spus Ionel Bogdan.

Acesta a mai precizat că, finanţarea noului serviciu medical se încadrează în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat, iar în caz de necesitate, bugetul se poate ajusta.

SJU Baia Mare se află în plin proces de modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe şi pregăteşte construcţia unui nou heliport în vecinătate.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *