Rafila: Problemele în utilizarea sistemului informatic Hipocrate s-au remediat la unele dintre spitale

Problemele în utilizarea sistemului informatic Hipocrate, afectat de un atac cibernetic, s-au remediat la unele dintre unităţile sanitare, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

El a afirmat, marţi, la sesiunea ordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, că, din ultimele informaţii primite, s-au înregistrat dificultăţi în utilizarea sistemului informatic Hipocrate la 21 de spitale.

„La unele dintre ele s-au remediat sistemele informatice, este vorba despre o aplicaţie care se numeşte Hipocrate, ce este utilă pentru introducerea în sistemul de decontare, inclusiv în sistemul de decontare de la casele de asigurări de sănătate, a serviciilor efectuate”, a spus Alexandru Rafila.

Ministrul a punctat că un directorat pentru securitate cibernetică lucrează cu SRI pentru redobândirea funcţionalităţii acestor sisteme.

În altă ordine de idei, Alexandru Rafila a atras atenţia că viitorul este al medicinei de familie şi serviciilor ambulatorii, apropiate de oameni. El a fost de părere că primarii de comune ar trebui să intre în legătură cu tinerii doctori rezidenţi din sfera medicinei de familie interesaţi să găsească un loc de muncă. 

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *