Polițiștii din Bucureşti au dat amenzi de 123.000 de lei și au reținut 53 de permise, aproape jumătate pentru consum de alcool

Poliţiştii din Bucureşti au aplicat în acest weekend aproape 100 de amenzi totalizând 123.000 de lei, au constatat 17 infracţiuni, cele mai multe pentru conducere sub influenţa alcoolului, şi au reţinut 53 de permise, aproape jumătate tot pentru consum de alcool, relatează News.ro.

„În intervalul de 23/24 şi 24/25 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat activităţi de control în mai multe zone de interes operativ aflate în raza de competenţă în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 99 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 123000 de lei”, anunţă duminică Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

De asemenea, poliţiştii au constatat 17 infracţiuni: 7 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului; 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive; 4 pentru conducerea unui vehicul cu permisul suspendat; 2 pentru conducere fără permis.

De asemenea, au fost reţinute 53 de permise de conducere: 15 pentru infracţiunile la regimul circulaţiei pe drumurile publice; 22 pentru conducere sub influenţa alcoolului ( contravenţie ); 12 pentru depăşirea vitezei legale; 2 pentru nerespectarea culorii semaforului electric; 1 pentru adoptarea unui comportament agresiv în trafic; 1 pentru circulaţia pe sensul opus de mers.

Au fost reţinute 15 certificate de înmatriculare şi 3 seturi de plăcuţe de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.

Conform poliţiştilor, un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost depistat pe o stradă din sectorul 2, în timp ce conducea un autovehicul aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării preliminare cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,95mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest context, şoferul a fost dus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost deschis un dosar penal.

Un alt caz este cel al unui tânăr în vârstă de 25 de ani depistat conducând pe o stradă din sectorul 6, iar în urma efectuării testării preliminare cu aparatul drugtest, au rezultat indicii cu privire la consumul de substanţe interzise.

„Conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice, totodată fiind deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 alin.2 din Codul Penal”, menţionează poliţiştii.

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost depistat pe o stradă din sectorul 1, în timp ce conducea un autovehicul aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,48mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost deschis un dosar penal.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost depistat conducând pe o stradă din sectorul 6, iar în urma efectuării testării preliminare cu aparatul drugtest, au rezultat indicii cu privire la consumul de substanţe interzise, şi în acest caz fiind deschis dosar penal.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *