Peste 100 de persoane au fost salvate de salvamontiști doar în ultimele 24 de ore

Peste 100 de persoane au fost salvate, în ultimele 24 de ore, de către salvamontişti, 42 dintre acestea fiind transportate la spital.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 90 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, se arată pe pagina de Facebook Salvamont România.

Potrivit sursei citate, cele mai multe apeluri, 8, au fost primite de către Salvamont Bihor, urmând Salvamont Municipiul Braşov, cu şapte apeluri.

„O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 105 persoane. Dintre acestea, 42 au fost predate serviciului de ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. Au fost şi două persoane care au fost predate elicopterului SMURD pentru transport aerian la spital. S-au primit şi 48 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile”, menţionează reprezentanţii Salvamont în postare. 

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *