Nicolae Ciucă transmite condoleanţe familiilor victimelor cutremurului din Japonia

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, lider al PNL, a transmis, marţi, condoleanţe pentru victimele cutremurului din Japonia, arătând că România este alături de poporul din această ţară.

„Am aflat cu profundă tristeţe despre pierderea tragică de vieţi omeneşti în urma cutremurului din Japonia. Transmitem sincere condoleanţe familiilor celor care au pierit. În aceste momente dificile, România este solidară cu prietenii noştri din Japonia, cu care împărtăşim durerea şi cărora le transmitem sprijinul nostru deplin”, a scris preşedintele Senatului, pe pagina sa de X (fostul Twitter).

Cutremurul cu magnitudinea de 7,6 care a lovit luni centrul Japoniei a omorât 48 de persoane, conform unui bilanţ provizoriu al autorităţilor locale. „Numărul total al deceselor a ajuns la 48”, a declarat marţi pentru AFP un oficial al autorităţilor din prefectura Ishikawa, epicentrul dezastrului.

Japonia se află marţi într-o cursă contra cronometru în încercarea de a găsi supravieţuitori în urma cutremurului care a devastat Peninsula Noto. AGERPRES

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *