Nicolae Ciucă – întâlnire cu şefa Comisiei Europene: PNL susţine nominalizarea acesteia pentru un nou mandat

Partidul Naţional Liberal susţine nominalizarea Ursulei von der Leyen pentru candidatura la un nou mandat în fruntea Comisiei Europene, i-a transmis liderul PNL, Nicolae Ciucă, preşedintei CE, miercuri, în cadrul discuţiei avute înainte de începerea Congresului PPE, care are loc la Bucureşti.

„În timpul mandatului său, Comisia a gestionat responsabil şi eficient crizele ultimilor ani: pandemia, invazia rusă din Ucraina şi criza energetică creată de Moscova”, a scris Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

El i-a transmis şefei Comisiei Europene că prioritatea imediată a României este admiterea deplină a ţării noastre în spaţiul Schengen.

„Pe termen lung, dorim continuarea susţinerii pentru fermieri şi pentru antreprenorii din mediul rural. De asemenea, considerăm că politicile ce vizează schimbările climatice trebuie să fie gândite din perspectivă economică, pentru a nu afecta oamenii mai mult decât o face deja încălzirea globală. În materie de politică externă, apreciem decizia de începere a negocierilor de aderare cu Republica Moldova şi Ucraina. Integrarea celor două state în UE va asigura securitatea economică a regiunii. Războiul declanşat de Rusia este cea mai mare ameninţare la adresa Europei, iar Ucraina trebuie sprijinită din toate punctele de vedere, inclusiv prin urgentarea apropierii de UE”, a precizat Nicolae Ciucă.

Miercuri şi joi, peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se numără preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a Popularilor Europeni, se reunesc în congres la Bucureşti. 

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *