George Simion vrea explicaţii de la MAI în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor

Preşedintele AUR, George Simion, împreună cu mai mulţi parlamentari ai partidului, a venit marţi la sediul Ministerului de Interne pentru „a primi explicaţii” în legătură cu ordonanţa de urgenţă privind comasarea alegerilor, pe care liderul AUR a calificat-o anterior drept „neconstituţională”.

„Urgenţa este dată de ordonanţa lor, care astăzi este supusă dezbaterii publice. Vom intra alături de colegi noştri, deputaţi şi senatori, pentru a vedea dacă ni se dă dreptul la cuvânt şi dacă ni se dau explicaţii de ce am fost scoşi în afara secţiilor de vot? De ce este implicat un serviciu secret în procesul de certificare a tuturor membrilor din comisia de vot. Adică trebuie să-mi aprobe STS-ul membrii de partid care îmi păzesc votul. Şi, nu în ultimul rând, vrem să vedem care este raţiunea acestor alegeri comasate, spun ei, anticipate, am spune noi, făcute de frică”, a precizat Simion, la sediul MAI.

Liderul AUR a susţinut că, în urma programului stabilit pentru desfăşurarea alegerilor din acest an, nu vor fi economisiţi bani la buget, în opinia sa raţiunea comasării alegerilor fiind „frica”.

„Au spus că vor economisi bani la buget, care sunt banii economisiţi la buget, pentru că până acum urma să avem patru zile de alegeri în România. Acum, după datele actuale, după 9 iunie, 15 septembrie, 29 septembrie şi 8 decembrie, tot patru zile de vot avem. Atunci care este raţiunea, frica pe care o au ei? Dacă asta este raţiunea, eu zic să lase alegerile în pace, (…) să nu creeze haos în ţară”, a afirmat George Simion.

El a anunţat că europarlamentarul AUR Cristian Terheş va organiza miercuri, în faţa Romexpo, un protest „faţă de ceea ce PSD şi PNL deja au decis, şi-au împărţit funcţiile, vor să o ţină pe doamna Ursula von der Leyen încă cinci ani la conducerea Comisiei Europene”.

La rândul lui, senatorul AUR Claudiu Târziu a susţinut că miercuri şi joi se organizează la Bucureşti Congresul PPE pentru a da legitimitate unei „struţo-cămile PSD – PNL”.

„Congresul PPE este încă o dovadă a faptului că România se află sub controlul unei găşti de pradă transpartinice. Se face acest congres la Bucureşti cu un singur scop şi anume pentru a da legitimitate unei struţo-cămile PSD-PNL, pentru a arăta că e ceva natural ca pretinsa stângă şi pretinsa dreaptă să coabiteze, să devină un partid unit. (…) Noi protestăm energic împotriva acestei maniere de a face politică, nu credem că românii pot fi înşelaţi de acest circ care va fi Congresul PPE de la Bucureşti, nu credem că tandemul Ciucă – Ciolacu va căpăta mai multă credibilitate dacă vor fi mângâiaţi pe cap de cei care se fac vinovaţi de tot ce s-a întâmplat, în ultimii ani, în Europa rău, de tot ceea ce ne afectează în mod grav, de la migraţie până la măsurile aberante luate în timpul pandemiei”, a afirmat Târziu. 

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *