Europarlamentarul Vlad Gheorghe își anunță demisia din USR. Atac dur la conducerea partidului: „A transformat USR într-un PSD mai mic și cu scor la sfert în sondaje”

Europarlamentarul Vlad Gheorghe își anunță, duminică, demisia din USR, un „modus operandi” prin care conducerea partidului a „transformat USR într-un PSD mai mic și cu scor la sfert în sondaje”: „Nu, USR nu este o victimă, nu e nicio conspirație la mijloc, pur și simplu astea sunt rezultatele conducerii USR în ultimii ani. Să te mulțumești cu băltirea la 10% – 12% procente, în funcție de marja de eroare și să nu schimbi nimic, ba chiar să adâncești problemele?”.

Vlad Gheorghe a acuzat, în urmă cu o săptămână, că nu a fost lăsat să participe la Comitetul politic al USR: „Jandarmeria s-a mutat la USR”. Ulterior, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a transmis că europarlamentarul Vlad Gheorghe a fost suspendat din partid pentru că nu şi-a plătit cotizaţia, iar el ar fi știut acest lucru, fapt negat de europarlamentar.

„Să te mulțumești cu băltirea la 10% – 12% procente, în funcție de marja de eroare și să nu schimbi nimic, ba chiar să adâncești problemele?”

Duminică, europarlamentarul USR a postat un lung mesaj pe Facebook prin care își anunță demisia din partid, aducând grave acuzații conducerii partidului.

El spune că nici la o săptămână după ce ar fi fost împiedicat să participe la Comitetul politic al USR nu ar fi primit un răspuns oficial sau neoficial din partea conducerii partidului și că au existat „doar declarații publice halucinante ale lui Cătălin Drulă și apropiaților”.

Vlad Gheorghe acuză că lista USR pentru alegerile europarlamentare a fost „impusă din pixul șefului Drulă” și vorbește despre un „modus operandi care a transformat USR într-un PSD mai mic și cu scor la sfert în sondaje”:

  • „Fie am o suspendare de 24 de luni – unica din istoria partidului, nu mai există alt membru, nu zic europarlamentar care să aibă o suspendare continuă de doi ani și să nu meargă mai departe sancțiunile – fie am dus presupuse negocieri cu alte partide și târguri pentru funcții. Inexplicabilă ”strategie” să mai ai doi europarlamentari și p-unul să-l ții pe la uși cu fake-news – încă o dovadă că viziunea politică a ”liderilor” care-au acaparat USR este una cel puțin limitată.
  • Repet, la fel ca lista impusă din pixul șefului Drulă pentru alegerile europarlamentare, problema nu este numele meu sau persoana mea, ci acest modus operandi, acest „leadership” care a transformat USR într-un PSD mai mic și cu scor la sfert în sondaje. Nu, USR nu este o ”victimă”, nu e nicio conspirație la mijloc, pur și simplu astea sunt rezultatele conducerii USR în ultimii ani.
  • Să te mulțumești cu băltirea la 10% – 12% procente, în funcție de marja de eroare și să nu schimbi nimic, ba chiar să adâncești problemele? Să continui să vorbești despre guvernare și candidaturi la prezidențiale cu scorurile astea?
  • Să refuzi dialogul cu orice membru sau ales care nu-ți ridică osanale, să nu oprești hemoragia plecărilor din partid, ba chiar să faci tu însuți excluderi pe bandă rulantă, să folosești banii publici netransparent, pentru propria glorie care întârzie nepermis de mult să apară sau pentru angajări și contracte exclusiv pentru susținători, să tratezi cu aroganță orice întrebare din partea cetățenilor sau a presei”.
  • Europarlamentarul mai spune că „nu este nicio întâmplare că USR este abia pe locul al patrulea în opțiunile românilor, cu mai puțin de 4 luni înainte de primele alegeri”.

„Am refuzat, refuz și voi refuza astfel de compromisuri”

Vlad Gheorghe mai susține că USR „nu mai este alternativa care să poată schimba ceva”, prin „noua direcție impusă de Cătălin Drulă și de cei care-l înconjoară”, astfel că el pleacă din partid:

  • „Nu-i niciun bai că nu mă mai regăsesc eu în USR, problema reală este că valorile, misiunea, lupta și rezultatele USR nu se mai regăsesc în conducerea acestui partid. Că nu mai este alternativa care să poată schimba ceva.
  • Este tragic și extrem de dureros să ajungă partidul ”altfel” de la alegeri interne pentru a-și desemna candidații la condiționarea drepturilor statutare de obediența față de șef, peșcheșul dat la stăpânire și loialitatea față de gașcă, nu de principii.
  • Am refuzat, refuz și voi refuza astfel de compromisuri. Cât timp acesta este prețul pe care trebuie să-l plătesc pentru a rămâne în USR, drumurile noastre se despart. (…)
  • Rămân, deci, prietenul crezului USR din 2016 – să schimbăm România în bine. Dar nu prin orice mijloace, nu cu orice preț, nu cu metehnele partidelor și politicienilor de care-am promis că ne diferențiem”.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *