DSU: Şapte misiuni de salvare a unor nou-născuţi, efectuate în ultimele 24 de ore de echipaje de terapie intensivă

Şapte misiuni de salvare a unor nou-născuţi au fost asigurate de echipe mixte de intervenţie, formate din medici, asistenţi medicali, piloţi şi conducători auto-paramedici, în ultimele 24 de ore.

„Aceste misiuni au constat în transportul nou-născuţilor la diferite unităţi medicale pentru efectuarea unor consultaţii sau tratamente de specialitate. Acest tip de acţiuni sunt vitale pentru a ne asigura că micuţii primesc îngrijirea medicală necesară în timp util„, a informat, marţi, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) au fost solicitate, luni, pentru a efectua două transferuri medicale.

„Ambii pacienţi, de sex masculin, în vârstă de numai o zi, au necesitat a fi transportaţi de urgenţă, de la o clinică privată şi de la Maternitatea CF2 la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Marie Sklodowska Curie’ Bucureşti, pentru efectuarea unor investigaţii medicale de specialitate”, a precizat DSU.

Echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuţi ale ISU Cluj au efectuat un transfer de la Spitalul Ginecologie 1 Cluj-Napoca la Institutul Inimii, în vederea unui consult medical de specialitate, pentru un băieţel de 5 zile, cu diagnostic malformaţie cardiacă.

Echipajul TIM NEONAT Braşov a fost alocat pentru efectuarea unui transfer, de la Spitalul Municipal Făgăraş la Maternitatea Braşov, a unui nou-născut, în vârstă de 3 zile.

Echipajul TIM de TIP C1 NEONAT Timiş a transferat un băieţel, în vârstă de doar o zi, de la Maternitatea Arad la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara.

O altă misiune de salvare a presupus transportul unui alt băieţel, în vârstă de câteva zile, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara, pentru efectuarea unor investigaţii suplimentare de specialitate.

Tot în cursul zilei de ieri, elicopterul SMURD a intervenit pentru salvarea vieţii unui nou-născut în vârstă de doar o zi. Micuţul a fost preluat de la Petroşanişi transportat aerian la Timişoara, unde a fost predat medicilor de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Louis Ţurcanu’„, a menţionat DSU.

Sursa: AGERPRES

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *