Ciucă: Nu vom fi de acord cu creşterea taxelor pentru români sau cu un sistem de impozitare progresiv

PNL a introdus şi a apărat cota unică în ultimii 20 de ani şi nu va fi de acord cu creşterea taxelor sau cu impozitul progresiv, a declarat, miercuri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

„PNL a introdus şi a apărat cota unică în ultimii 20 de ani. Este un element ideologic al nostru, o linie roşie peste care nu vom trece. Nu vom fi de acord cu creşterea taxelor pentru români sau cu un sistem de impozitare progresiv”, a transmis Ciucă, pe Facebook.

El a menţionat că liberalii vor ca „românii care muncesc să nu fie îngenuncheaţi de taxe mari, iar companiile care produc un profit curat să nu fie penalizate dacă au reuşit pe piaţa liberă”.

„România este mai competitivă cu cota unică. Doar aşa vom continua să atragem investitori care să contribuie la dezvoltarea României, aşa cum s-a întâmplat în ultimele două decenii de dezvoltare”, a mai scris liderul PNL.

Într-un mesaj video postat pe pagina sa de socializare, el a arătat că „anunţul premierului potrivit căruia este pe aceeaşi linie cu poziţia PNL de a nu creşte taxe noi anul acesta a subliniat puterea şi importanţa prezenţei PNL în coaliţie şi un pas în direcţia bună”.

„De asemenea, referitor la taxare, vreau să subliniez că PNL, sub conducerea mea, va continua să militeze ca impozitarea progresivă să nu treacă nici după 2024. După cum spuneam în trecut, PNL îşi va menţine mereu identitatea ideologică. Avem linii roşii clare la care ne angajăm şi nu vom fi de acord cu creşterea de noi taxe sau impozitul progresiv”, a subliniat liderul liberalilor. 

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *