Anunțul făcut de FRF în privința lui Ianis Hagi

Ianis Hagi (24 de ani), mijlocașul celor de la Rangersnu a fost prezent la acțiunea echipei naționale din finalul lunii martie, pentru preliminariile EURO 2024.

Fără Ianis Hagi, echipa națională a României le-a învins pe Andorra, scor 2-0 și pe Belarus, scor 2-1, în cadrul Grupei I, din care mai fac parte Elveția, Israel și Kosovo.

Anunțul FRF: ”Ianis Hagi va fi un pilon important în echipa națională a României”

Acum, conducerea FRF, prin vocea lui Mihai Stoichiță (68 de ani), director tehnic, anunță că Ianis Hagi va reprezenta un jucător important în angrenajul echipei naționale în perioada următoare.

”Ianis Hagi va fi un pilon important în echipa națională a României, mai ales că eu sper din toată inima să-și revină din toate punctele de vedere, atât medical, cât și din punct de vedere al formei sportive.

Mai este până în vară, în iunie, dar cred că va fi un pilon important pentru națională. S-a discutat, nu mai are sens să redeschidem ce a fost.

Cred că este o perioadă în care înțelegerea a fost să nu se mai inflameze absolut nimic și este bine să fie așa.

Ar fi ciudat să intervin eu într-un dialog între el și selecționer, care decide tot în zona naționalei mari.

Dacă n-aș fi pe aceeași lungime de undă cu Edi sau aș interpreta altfel anumite lucruri, atunci s-ar naște neînțelegeri și ar fi de evitat.

După ce va lămuri clar Edi toată problema și a lămurit-o, încurajările vor veni și din partea mea direct la Ianis”, a spus Mihai Stoichiță, pentru ProSport.

Gică Hagi, despre fiul Ianis

Gică Hagi (58 de ani), tatăl lui Ianis Hagi, s-a declarat nemulțumit în luna martie pentru faptul că fiul său nu a fost trecut nici pe lista preliminară de selecționerul Edi Iordănescu (44 de ani) pentru meciurile cu Andorra și Belarus.

Am văzut că Ianis e trecut pe lista jucătorilor accidentați. Ce legătură are Ianis cu jucătorii accidentați, cu Bancu, cu Chiricheș? Ianis e sănătos, Ianis e pe teren.

Să dea un răspuns selecționerul de ce nu e Ianis la echipa națională. Ca fost căpitan al echipei naționale, ca manager al unui club, spun că nu e normal acest lucru. Îi selectăm pe cei mai buni? Dacă Hagi era la Real Madrid și nu juca trei meciuri, îl selecta nea Puiu? Îl selecta.

Vă spun un secret, nu voiam să-l zic, dar îl dau în seara asta. La echipa națională, ca selecționer, trebuie să știi un singur lucru, fundamental: să știi să creezi o echipă națională, o echipă foarte bună de jucători care să joace și să câștige. Ăsta e secretul, să știi să-i selectezi pe cei mai buni.

Eu spun cu tărie, trebuia convocat sută la sută. Pentru Gheorghe Hagi, Ianis este un jucător foarte important. Jucătorul român care joacă la cea mai importantă echipă în momentul de față nu e la echipa națională, avem o problemă”, a spus Gheorghe Hagi la emisiunea Digi Sport Special.

Clasamentul Grupei I după primele două etape

grupa i
Clasamentul Grupei I din Preliminariile pentru EURO 2024 / Foto: Flashscore

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *